sherlock holmes

“Ga je mee, Holmes. Ze komen eraan.”
Holmes reageert niet. Zijn goede vriend dr. Watson pakt van opwinding zijn wapen en gaat in de juiste positie staan om te kunnen schieten. Onverschillig blijft Holmes zitten en gaat door met zijn bezigheden.

“Holmes!?!? Ze komen eraan!”
Natuurlijk weet Holmes dat ze eraan komen. Hij weet dit zelfs heel goed. Hij hoort de versnelde voetstappen, de woede, ruikt de geur van goedkope whisky in hun adem en ziet koud tabak aan hun handen. Langzaam grijpt hij naar zijn slecht verstopte wapens: de messen die in zijn zakken.

“Holmes!”
Met tegenzin staat Sherlock Holmes eindelijk op. Hij legt zijn pijp voorzichtig op de tafel en masseert zijn pijnlijke schouder. Laat het spel beginnen!

Sidekick: Dr. Watson
Vaardigheid: Schijnbewegingen te slim af zijn.

Je kunt Sherlock Holmes niet voor de gek houden. Effecten van zijn kaarten kunnen nooit ontweken worden. En ook de bekende schijnbeweging, die in een normaal gevecht de kansen kan omdraaien, heeft tegen Sherlock en zijn rechterhand Watson totaal geen effect. Met Sherlock tegenover je is het eigenlijk een doodnormale verdedigingskaart. Sherlock zal veel plezier beleven aan het spel met zijn vele listen. Als hij tijdens een aanval van zijn tegenstander de aanvalskracht raadt, wordt de aanval geannuleerd of moet een kaart worden afgelegd. Samen met de sidekick dr. Watson, is dit een hels duo dat bijna onverwoestbaar lijkt.

Wil je met Sherlock Holmes spelen?

Tweederde van de kaarten van Sherlock Holmes bestaat uit listen. Krachtig zijn ze zeker, maar ze zullen je hand ook zeker domineren. Sterke verdedigingskaarten zijn schaars en daar zul je zuinig op moeten zijn. Watson is een sterke sidekick die op afstand schade aan kan richten. Erg handig, maar je zult er alles aan moeten doen om Sherlock buiten het bereik van je tegenstander te houden.

Sherlock Holmes en Dokter Watson

Sherlock Holmes is een fictieve detective uit de verhalen van de schrijver en arts Sir Arthur Conan Doyle. Zijn debuut is de roman A study in Red uit 1887. Holmes is bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen om complexe en mysterieuze misdaden met de kleinste aanwijzingen op te lossen. De scherpzinnige speurder behoort tot de bekendste personages ter wereld en wordt in veel producties gebruikt.

Dokter Watson is Sherlocks beste vriend en verteller in veel van de verhalen. Hij is dokter in de geneeskunde en voegt niet veel toe aan de verschillende onderzoeken. Zijn medemenselijkheid biedt het juiste tegenwicht voor het personage van Sherlock. Watson is zeer waardevol voor Sherlock. Zijn verwarring en vragen kunnen Sherlock helpen de oplossing te vinden.

Sherlock Holmes is onderdeel van
Unmatched Cobble & Fog