Roodkapje

Is ze verdwaald in het bos of is ze op zoek naar een prooi? Met haar mand onder de arm zwerft Roodkapje door het bos. Ze is niet bang om van het pad af te gaan en de donkerste hoeken van de bebossing op te zoeken. Beschermd door de jager, aarzelt ze niet om de wolf uit te dagen…of elke andere vechter die ze onderweg tegenkomt, want ze schudt de trucs letterlijk uit haar mand.

Sidekick: De Jager
Vaardigheid: Combo’s

Laat je niet misleiden door het relatief lage aantal levens van dit karakter. Roodkapje is vindingrijk en een bijzonder onvoorspelbaar personage. Roodkapje heeft een aantrekkelijk spelmechanisme om mee te spelen: alle kaarten van Roodkapje bevatten voorwerpen. Als je een kaart speelt met een effect dat gebruik maakt van een voorwerp uit haar mand, dan wordt het effect alleen geactiveerd als dat voorwerp op de bovenste kaart van haar aflegstapel staat (de mand van Roodkapje).

Roodkapje valt van dichtbij aan, waarbij ze wordt gedekt door de afstandsaanvallen van haar sidekick, de Jager. Zodra je tegenstanders kennis hebben gemaakt met de meedogenloze kant van Roodkapje, zullen ze haar waarschijnlijk snel willen uitschakelen.

Wil je met Roodkapje spelen? Uitstekende keuze.

Als je speelt met Roodkapje, zul je een manier moeten vinden om altijd de juiste kaart bovenop de aflegstapel te hebben liggen, om je volgende kaart te kunnen activeren. Dit betekent dat je zorgvuldig moet zijn met de volgorde waarin je kaarten uitspeelt, om zowel je aanvallen als je verdediging te versterken.

Roodkapje en de Jager

Roodkapje is een verhaal dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het bekendste verhaal van Roodkapje is een samenhang van twee versies, verzameld en geschreven door de Franse Charles Perrault en de Duitse gebroeders Grimm. In de versie van de gebroeders Grimm redt een goedaardige jager Roodkapje en haar grootmoeder uit de buik van de wolf. In de versie van Charles Perrault hebben ze minder geluk… 

Roodkapje is onderdeel van
Unmatched Roodkapje VS Beowulf