Robin Hood

Het is nog vroeg in Sherwood Forest. Onder veel begeleiding en in een hels tempo verschijnt het konvooi. Het konvooi rijdt over het pad dat naar het kasteel leidt. De paarden galopperen en de wielen van de karren spatten vuil en modder over de ridders die de bevoorrading moeten beschermen.

Een kreet weergalmt door het bos en een wirwar van stammen en takken blokkeert de weg. Een hinderlaag! Er is bij het konvooi even sprake van verbazing, maar al snel begint de aanval en een pijl doorkruist één van de ridders. Robin Hood start zijn aanval en leidt zijn mannen naar de overwinning!

Sidekick: Vrijbuiters
Vaardigheid: Guerilla

Robin Hood en zijn vier vrijbuiters vormen een sterke eenheid en zijn waardige tegenstanders tijdens elke strijd. De vrijbuiters zijn erg mobiel en kunnen gemakkelijk wegvluchten na een aanval. De tegenstander wordt gedwongen de achtervolging in te zetten (en verspilt daarmee een actie) om bij zijn vijand in de buurt te komen. 

Stuur je vrijbuiters op pad om een aanval in te zetten en laat je held hen ondersteunen met zijn afstandsaanvallen. Met een boog in zijn hand is hij zijn tegenstanders te sterk af. In de kaartenstapel van Robin Hood zitten vier aanvalskaarten met kracht 5. Lok je tegenstander met je vrijbuiters en sla toe als ze in het vizier van Robin Hood komen. De beste manier om van de rijken te stelen is om de buit aan de armen te geven!

Wil je met Robin Hood spelen?

Ook al heeft Robin Hood maar 13 levens, zijn vrijbuiters en zijn afstandsaanvallen maken hem een zeer sterke held. De effecten van de aanvallen van Robin Hood doen de effecten van de verdediging teniet. Maar ook de kracht van de aanval maakt veel schade. Met Robin Hood heb je vijf speelstukken op het speelbord en moet je de strategie om de tegenstanders te intimideren je eigen maken. Je vrijbuiters springen uit het niets op en vallen aan. Ze vluchten als ze worden geraakt en dan zal je held klaarstaan om een dodelijke klap uit te delen. Met z’n vijven zijn ze genadeloos!

Robin Hood

Robin Hood is een legendarische held uit de Engelse middeleeuwen. Hij is een barmhartige bandiet die met zijn kameraden ondergedoken leefde in de bossen van Sherwood. Hij was de verdediger van de armen en de onderdrukten. Het personage is door de eeuwen heen erg populair gebleven. Over Robin Hood zijn veel films gemaakt. Daarnaast komt hij voor in series en bordspellen.

Robin Hood is onderdeel van
Unmatched Robin Hood VS Bigfoot