Medusa

In het hart van het doolhof aan tempels op het eiland Sériphos wacht Medusa rustig tot haar tijd komt. Ze weet dat veel mensen ervan dromen haar te grijpen en te onthoofden om van haar hoofd een trofee van te maken. Ze is voorbereid en klaar om hen met een pijl en boog in haar handen te ontvangen. Haar trouwe harpijen zullen altijd dichtbij haar zijn en haar tot hun dood verdedigen.

Wie durft Medusa uit te dagen? Wie lukt het om haar onder ogen te komen zonder in contact te komen met haar versteende blik?

Sidekick: Harpijen
Vaardigheid: Versteende blik

Medusa kan vanaf een afstand aanvallen, terwijl haar harpijen alleen direct aangrenzend aan hun tegenstander kunnen aanvallen. Ook al hebben de harpijen elk maar één leven, ze richten behoorlijk wat schade aan voordat ze door de tegenstander worden vernietigd.

Medusa heeft niet de sterkste aanvallen, maar met 3 harpijen aan haar zijde kan ze zich gemakkelijk verschuilen. Vanaf een afstand richt ze behoorlijk wat schade aan, wat het voor haar tegenstander extra moeilijk maakt om schade aan Medusa aan te richten en er zelf ongeschonden vanaf te komen. Voor de tegenstander die toch dichtbij probeert te komen, zal haar Versteende Blik haar beste wapen zijn!

Wil je met Medusa spelen?

Medusa is een geschikt personage om het spel Unmatched mee te ontdekken. Ze combineert de bescherming van haar harpijen met haar eigen afstandsaanvallen. Een ultieme combinatie voor een eerste confrontatie.

Haar versteende blik ontmoedigt de tegenstander om van dichtbij aan te vallen. Na een aantal keer aanvallen van de tegenstander afgestraft te hebben, zul je in het epische gevecht met Medusa gedurende het spel de overhand krijgen. Laat je harpijen niet achter en zorg dat ze samen met Medusa één front vormen.

Een juiste combinatie van aanval en verdediging is nodig om Medusa tot haar recht te laten komen.

Medusa en de Harpijen

Medusa is een monsterlijk figuur uit de Griekse mythologie. Verslagen en onthoofd door de held Perseus werd het hoofd van Medusa op een schild bevestigd om binnendringers met haar blik te verstenen. Als je te dichtbij komt en haar in de ogen kijkt, versteen je. Medusa wordt vaak als monster in de moderne cultuur afgebeeld. In 1964 maakte ze haar debuut in de film The Gorgon en ook is haar hoofd het beeldmerk van het Italiaanse modehuis Versace.

Met hun vogellichamen en vrouwelijke gezichten zijn Harpijen goden van verwoesting en goddelijke wraak. Sneller dan de wind, onkwetsbaar en kakelend, verslinden ze alles wat op hun pad komt.

Medusa is onderdeel van
Unmatched Gevecht der Legendes Deel 1