Koning Arthur

In de nevel van de heidevelden op het eiland van Bretagne leidt Koning Arthur het verzet. Oorlogsraden, militaire manoeuvres en de bouw van vestingwerken vormen de kern van zijn zorgen. 

Deze morgen waagt hij zich op slechts een paar kilometer van de muren van Camelot. Met Merlijn aan zijn zijde gaat hij op pad. Zijn zwaard Excalibur in zijn schede lijkt te gloeien van ongeduld en woede. De Graal wacht… Het gevecht zal niet lang meer op zich laten wachten…

Sidekick: Merlijn
Vaardigheid: BOOST aanvallen

Koning Arthur is verwoestend als hij zijn vijanden van dichtbij aanvalt. Met zijn speciale vaardigheid kan hij de kracht van zijn aanvallen vergroten en nog meer schade aanrichten. Koning Arthur beweegt zich nauwelijks over het speelbord, maar met zijn sidekick aan zijn zijde heeft hij een krachtige medestander. Merlijn kan van een afstand aanvallen en zolang hij de bescherming van zijn held Koning Arthur geniet, kan Merlijn behoorlijk wat schade aanrichten. 

De kracht van Excalibur is een sterke troef van Koning Arthur. Profiteer van een slechte verdediging van je tegenstander en deel een krachtige aanval uit waardoor de kans op winst significant groeit.

Wil je met Koning Arthur spelen?

Vergeet niet je aanvallen te BOOSTEN om de verdediging van je tegenstanders te breken. Bescherm Merlijn zodat hij je tegenstander van een afstandje kan verzwakken.

Val aan en overdonder je tegenstander. Het geheim van Merlijn is zijn mobiliteit. Probeer niet te veel aan te vallen, maar als je aanvalt moet je sterk zijn. Let op de schijnbewegingen van je tegenstander zodat je de krachtigste aanvallen niet hoeft te verspillen.

Arthur en Merlijn

De Keltische legende van Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel werd in de 12e eeuw populair. Door meerdere epische verhalen van met name Geoffroy van Monmouth en Chrétien de Troyes is de legende bekend geworden. De legende vertelt over de heldendaden van de Ridders van Bretagne en over hun zoektocht naar De Graal.

Merlijn is een tovenaar en Keltische druïde die een rol heeft gespeeld in de opvoeding en het leven van Koning Arthur. Merlijn nam de jonge prins onder zijn hoede en leerde hem boogschieten, zwaardvechten en Latijn. Met een speciale techniek om een zwaard uit een steen te trekken trok Koning Arthur het magische zwaard Excalibur uit een rots. Met zijn zwaard Excalibur in zijn schede werd hij de nieuwe koning van Engeland.

Koning Arthur is onderdeel van
Unmatched Gevecht der Legendes Deel 1