Dr. Jekyll & mr. Hyde

Flessen vallen op de grond en barsten in vele glasscherven uiteen. Koortsachtig en bevend probeert dr. Jekyll de controle terug te krijgen, maar mr. Hyde laat het niet toe. Hyde geeft een dreun tegen de deur en slaat met zijn hoofd tegen de spiegel. Zijn enige doel is om genoeg woede in zijn lichaam te hebben. Alleen zo kan hij het voordeel behouden en daarvoor moet hij zichzelf dan maar pijn doen. Dr. Jekyll probeert in een hoekje van de geest van mr. Hyde langzaam de controle terug te krijgen.

Sidekick: Jekyll & Hyde heeft geen sidekick
Vaardigheid: Persoonlijkheidsverandering

Aan het einde van elke ronde moet je besluiten of je tijdens je volgende beurt Jekyll of Hyde wilt zijn. De kaarten van Jekyll & Hyde refereren vaak naar één van de personages en dus is het van belang goed vooruit te plannen. Jekyll heeft weinig aanvallen, maar zijn verdediging is uitstekend. Hyde daarentegen heeft sterke en meedogenloze aanvallen, maar loopt aan het einde van zijn beurt schade op door zijn wilde gedrag.

Wil je met Jekyll & Hyde spelen?

Goede keuze! Jekyll zal zich moeten verdedigen en verstoppen. Hyde zal juist moeten toeslaan en zich voor het einde van de beurt weer moeten transformeren naar Jekyll. Het personage Jekyll & Hyde heeft een complexe set kaarten die je goed moet begrijpen voordat je het gevecht gaat beginnen. Het is cruciaal om voor het gevecht en met de kaarten die je op dat moment beschikbaar hebt, te besluiten of je op de achtergrond wilt blijven of juist met al je kracht gaat aanvallen. Zonder een sidekick aan je zijde zul je alles uit elke kaart moeten halen om het gevecht te kunnen winnen.

Dokter Jekyll

Dr. Jekyll en mr. Hyde zijn afkomstig uit de griezelroman The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1886) die is geschreven door Robert Louis Stevenson. Het boek gaat over een gespleten persoonlijkheid, criminele activiteiten en schuldgevoelens. Een gerespecteerde arts ontwikkelt een drankje en verandert door het drankje in een gewelddadige, duistere figuur. Het personage Jekyll & Hyde is door de jaren heen zeer populair geworden. Ook het personage Hulk is geïnspireerd op het verhaal van Jekyll & Hyde.

Dr. Jekyll & mr. Hyde is onderdeel van
Unmatched Cobble & Fog