Bigfoot

Een dof geluid dringt door de bossen en alle vogels vliegen op. Het grimmige gekraak van omvallende bomen weergalmt met een oorverdovend lawaai door het bos. Je hoort het op je afkomen….

En dan is er stilte, totale stilte, zware en ondraaglijke stilte. Het gevoel dat je bekeken wordt is sterker dan ooit, omdat elke struik om je heen een potentieel gevaar kan zijn. En opeens zie je iets bewegen en komt er iemand tevoorschijn. Het grote wezen Bigfoot komt eraan en is woedend! Zwaaiend met een grote tak die hij in zijn handen heeft, bereidt hij zich voor op de fatale slag. 

Sidekick: Jackalope
Vaardigheid: Ongrijpbaar

Bigfoot kan zijn tegenstander alleen van dichtbij aanvallen. Door zijn verplaatsingen beheerst hij het speelgebied. Met zijn speciale vaardigheid neemt Bigfoot een extra kaart op hand als er geen tegenstander in zijn gebied staat. Bigfoot heeft een aantal sterke aanvalskaarten met kracht 6 en 4. Met de sidekick Jackalope aan je zijde probeer je de tegenstander te slim af te zijn. Jackalope heeft geen speciale vaardigheid, maar hij kan zich snel over het veld verplaatsen en iedereen die bij hem in de buurt komt schade toebrengen. Zeer efficiënt en onverwacht slaan ze allebei toe!

Wil je met Bigfoot spelen?

Onthoud goed dat zijn mobiliteit zijn grootste wapen is. Hij kan van ver komen en toch een sterke aanval uitvoeren. Omdat Bigfoot redelijk snel een goede hand met kaarten kan opbouwen, kun je het spel sneller naar je hand zetten. Maar ook loop je het risico sneller zonder kaarten te zitten en uitgeput te raken. Verzamel in het geheim sterke handkaarten en val vervolgens meedogenloos aan. Geef je tegenstander geen ruimte en zorg ervoor dat je snel en verwoestend bent. Vergeet vooral je sidekick niet die alleen in staat is om veel schade aan te richten op het moment dat je tegenstander hem even uit het oog verliest.

Bigfoot en Jackalope

Bigfoot is een legendarisch wezen dat leeft in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika. Door de jaren heen zijn er vele theorieën ontstaan die het bestaan van Bigfoot bevestigen. Er is echter nooit aantoonbaar bewijs geweest dat de wildeman daadwerkelijk onder ons is (geweest). Er zijn veel foto’s die door de mens gemanipuleerd zijn en er is één filmopname van een vrouwelijke bigfoot. Velen zeggen dat het een man in een apenpak is, maar de aanhangers van de theorieën zijn door de onmenselijke proporties ervan overtuigd dat dit Bigfoot is.

Zijn sidekick, de Jackalope, is een fantasiedier uit de Amerikaanse overlevering, een mix tussen een haas (jackrabbit) en een antilope. Hij wordt meestal getekend als een haas met een gewei, bijzonder woest en onmogelijk te benaderen.

Bigfoot is onderdeel van
Unmatched Robin Hood VS Bigfoot