Beowulf

Door de sneeuw en het ijs, over de fjorden en bevroren rivieren, besluipt Beowulf zijn prooi. Hij heeft het oosten verlaten en trekt naar het noorden, op zoek naar Grendel, een wreed monster dat aast op de soldaten van koning Hroðgar. Beowulf is een felle strijder die met zijn woede de kracht van zijn eigen aanvallen kan overtreffen.

Sidekick: Wiglaf
Vaardigheid: Razernijboost

Robin Hood en zijn vier vrijbuiters vormen een sterke eenheid en zijn waardige tegenstanders tijdens elke strijd. De vrijbuiters zijn erg mobiel en kunnen gemakkelijk wegvluchten na een aanval. De tegenstander wordt gedwongen de achtervolging in te zetten (en verspilt daarmee een actie) om bij zijn vijand in de buurt te komen. 

Stuur je vrijbuiters op pad om een aanval in te zetten en laat je held hen ondersteunen met zijn afstandsaanvallen. Met een boog in zijn hand is hij zijn tegenstanders te sterk af. In de kaartenstapel van Robin Hood zitten vier aanvalskaarten met kracht 5. Lok je tegenstander met je vrijbuiters en sla toe als ze in het vizier van Robin Hood komen. De beste manier om van de rijken te stelen is om de buit aan de armen te geven!

Wil je met Beowulf spelen? Uitstekende keuze.

Je moet klappen kunnen incasseren om je razernij te verhogen zodat je verwoestende aanvallen kunt uitvoeren. Zit een sidekick je dwars? Met de kaart ‘Zonder Enige Weerstand’ kun je 3 razernij gebruiken om de sidekick direct te verslaan.
Als Beowulf geen kaarten met een hoge aanvalswaarde meer heeft, kan de kaart ‘Het Eeuwenoude Erfstuk’ verhoogd worden van aanvalskracht 3 naar 5 in ruil voor 2 razernijfiches. De kaart kan ook met 1 razernijfiche worden geboost, waardoor het mogelijk wordt om de aanvalskracht te verhogen van 3 naar maar liefst 8. En aangezien de effecten tijdens het gevecht worden toegepast, heb je tijd genoeg om te beslissen! Beowulf kan dus klappen incasseren om nog sterker te worden. Een riskante strategie… maar een intense spelbeleving!

Beowulf en Wiglaf

Beowulf is een held uit een episch gedicht uit de Angelsaksische literatuur, waarschijnlijk geschreven tussen de eerste helft van de 7e eeuw en het einde van het eerste millennium. Het gedicht is gebaseerd op de Angelsaksische verhalen en is een transcriptie van een Germaans gedicht, waarin de heldendaden van Beowulf worden verteld.

Wiglaf is één van Beowulfs soldaten, de enige die niet vlucht tijdens een episch gevecht met een draak.

Beowulf is onderdeel van
Unmatched Roodkapje VS Beowulf